Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 16 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Vliegtuig stort op huis, zes doden

In Chili, in het plaatsje Puerto Montt, is dinsdag een vliegtuig op een huis gestort. In dit vliegtuig zaten vijf passagiers en de piloot, die allemaal om het leven zijn gekomen. Burgemeester Harry Jürgensen heeft dat bevestigd tegen verslaggevers van een Chileense nieuwszender, 24 Horas.

Niemand thuis

Het toestel was op weg naar het zuidelijke plaatsje Chaitén en crashte snel na het opstijgen. Het huis waarop het vliegtuig neerstortte vloog in brand. Ook het pand ernaast liep schade op. Toch is er een klein lichtpuntje: op het moment van neerstorten was er niemand aanwezig in het huis.

Twee extra passagiers

De burgemeester heeft niks losgelaten over de identiteit van de slachtoffers, alleen dat het om twee vrouwen en vier mannen gaat. Er is inmiddels een onderzoek gestart naar de toedracht van de crash en de mogelijkheid van meer slachtoffers.

Er zouden namelijk aanvankelijk – naast de piloot – zeven passagiers meevliegen, maar twee mensen zouden op het laatste moment hebben besloten om niet mee te gaan. Vijf passagiers en de piloot kwamen uiteindelijk om het leven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.