Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 1 apr 2019 / 05:34 uur

Vijf lichtgewonden door aanvaring schepen

Bij de aanvaring tussen een Zwitsers passagiersschip en een tanker op de Westerschelde zijn vijf mensen lichtgewond geraakt, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio in Zeeland. Een persoon is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek, de anderen konden aan boord behandeld worden.

Oorzaak nog niet bekend

De aanvaring tussen de beide schepen vond kort na middernacht plaats op de Westerschelde ter hoogte van Terneuzen. Het passagiersschip Viking Indun, dat riviercruises maakt, was vanuit Antwerpen op weg naar Gent terwijl de tanker Chemical Marketer juist koers zette naar Antwerpen. Over de oorzaak van de aanvaring is nog niets bekend.

Schade

De Viking Indun heeft 171 passagiers aan boord en telt 44 bemanningsleden. Beide schepen hebben geen lekkage, want de beschadigingen zitten boven de waterlijn. Het passagiersschip is naar de binnenhaven van Terneuzen verplaatst. Daar wordt het geïnspecteerd. Na de inspectie wordt besloten of het schip de reis kan voortzetten. Ook de tanker, die flink beschadigd is, wordt geïnspecteerd. Het schip is geladen met aardolie.

De opvarenden zijn nog steeds aan boord van het passagiersschip. Sommigen van hen zijn erg geschrokken door de aanvaring, aldus de woordvoerder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vijf lichtgewonden door aanvaring schepen
Sluiten