Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 4 apr 2019 / 19:19 uur

Verdachte aanslag Nieuw-Zeeland voor de rechter

Vrijdag begint de rechtszaak tegen de Australiër die wordt verdacht van het aanrichten van een bloedbad in twee moskeeën in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch. De 28-jarige Brent Tarrant moet verschijnen voor het gerechtshof. Hij wordt aangeklaagd voor 50 moorden en voor 39 pogingen tot moord.

De rechts-extremist schoot op 15 maart op mensen die in twee moskeeën aan het vrijdaggebed deelnamen. Hij gebruikte semi-automatische wapens waarvoor hij een vergunning had.

Regels voor media

Tarrant wordt vrijdag gehoord via een videoverbinding met de zwaarbeveiligde gevangenis waar hij vastzit. Het gaat in de zitting vooral over de juridische bijstand van Tarrant, die heeft aangegeven zichzelf te verdedigen.

Het gerechtshof heeft strenge regels opgesteld voor de talrijke media die de zaak willen volgen. Video-, foto- of geluidsopnames mogen niet in de rechtszaal worden gemaakt om de integriteit van de zaak te beschermen. Alleen schrijvende pers mag in de zaal plaatsnemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verdachte aanslag Nieuw-Zeeland voor de rechter
Sluiten