Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Nieuws 29 apr 2019 / 13:49 uur

Vegan Whopper gaat landelijk in VS

Veganisten in de Verenigde Staten kunnen binnenkort prima bij Burger King terecht: daar wordt een vegan Whopper geïntroduceerd. Eind 2019 moet de plantaardige burger in het hele land verkrijgbaar zijn. Het is jammer genoeg nog niet duidelijk of de burger ook in de vestigingen in Nederland zal verschijnen.

Beter voor het milieu

In de tientallen filialen waar Burger King met de burger proefdraaide, was het een groot succes. De burger was vooral populair onder jongeren, die vanwege dierenwelzijn en het milieu meer interesse hebben in alternatieven voor vlees. Ook vinden jongeren vegan en vegetarische opties vaak gezonder.

Stijgende verkopen

Burger King is niet alleen bezig met het moderniseren van de snacks, ook de technologische voorzieningen krijgen een update. In China gebruikt de fastfoodketen namelijk sinds kort digitale reclameborden en bestelpalen. En dat levert ze flink wat op: de verkopen in het eerste kwartaal van 2019 zaten met 2,2 procent in de lift.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vegan Whopper gaat landelijk in VS
Sluiten