Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 19 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Veel Nederlanders hebben last van vakantiestress

Hoewel op vakantie gaan vaak is bedoeld om echt even ultiem te ontspannen, kan het ook flink wat stress opleveren. Meer dan tweederde van de Nederlanders ervaart stress tijdens de voorbereidingen van de langere vakantie in de zomer. Die vakantie leidt vaak tot ruzie, blijkt uit onderzoek van Amazon.

Niet om de looks

Met de zon flink aanwezig dit weekend is zomervakantie misschien niet het eerste waar je aan denkt, het is immers al zonnig genoeg in ons eigen land. Toch heeft 70 procent van onze landgenoten al flink wat stress van het plannen. Bij 35 procent van de huishoudens zorgt dat ook voor ruzie.

Gelukkig maakt het grootste gedeelte van ons zich niet druk om hoe ze eruit zien. Slechts 5 procent van de vrouwen en 3 procent van de mannen is onzeker over de looks in strandkleding.

Relax op de bestemming

Waarom we dan wel massaal zo gepikeerd zijn voor een paar dagen of weken ontspannen? Voornamelijk om hoe de ander zich voorbereidt op de trip. Vrouwen blijken vaak de pineut als het gaat om het inpakken van de koffers, ze moeten ook die van hun partner inpakken. Dat zorgt regelmatig voor irritatie. Mannen vinden het juist weer vervelend dat hun partner zo enorm veel inpakt.

Die koffer blijft een stresspuntje: zelfs op het vliegveld levert het nog een woordenwisseling op. Een kwart van de mensen maakt zich zorgen om de maximum toegestane hoeveelheid bagage. Gelukkig zijn we er wel snel klaar mee, als we eenmaal op het vakantieadres zijn aangekomen is alles weer prima.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.