Metro
Metro Nieuws 12 apr 2019 / 08:36 uur

Valt het doek nu al voor Hudson’s Bay?

De keten heeft nog maar net de deuren in Nederland geopend, maar nu dreigt Hudson’s Bay al failliet te gaan.

Volgens het Duitse zakenweekblad Wirtschaftswoche blijkt uit interne documenten van het Duitse moederbedrijf Karstadt dat de warenhuisketen in Nederland slecht draait. Zo slecht, dat een sluiting of faillissement nog dit jaar de meest voor de hand liggende optie is.

Een woordvoerster van Hudson’s Bay Nederland kon niet inhoudelijk reageren. Karstadt was niet direct bereikbaar voor een reactie.

Verliezen tot een miljard euro

In september werd Hudson’s Bay Nederland onderdeel van het op een na grootste warenhuisconcern van Europa door de samensmelting met Karstadt. De bijbehorende herpositionering gaf volgens Wirtschaftswoche maar even verlichting voor de keten.

Vrij kort na de opening van de eerste vestiging van Hudson’s Bay in Amsterdam doken al berichten op dat de winkelketen niet aansloeg bij het Nederlandse publiek. De Telegraaf citeerde eerder al uit interne documenten over grote verliezen. Volgens de Duitse berichten zouden de winkels in Nederland afstevenen op verliezen tot een miljard euro in 2028 als de keten op de huidige manier verdergaat.

Op Valentijnsdag stuntte de keten met gratis tattoo’s bij besteding van een bedrag aan Hudson’s Bay producten en de nieuwste vestiging opende vorige maand in Utrecht.

Gratis tattoo | Hudson's Bay

Gratis tattoo scoren? Shop op 14 februari voor €50 (of meer) en laat een tattoo zetten door @Ink District Amsterdam: goo.gl/ymNov5. Ben je Member? Check dan snel je Rewards!

Gepostet von Hudson's Bay Nederland am Mittwoch, 6. Februar 2019

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Valt het doek nu al voor Hudson’s Bay?
Sluiten