Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 2 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Tweeduizend jaar oude ‘snackbar’ gevonden in Pompeï

In Pompeï is door archeologen een eeuwenoude snackbar ontdekt. Zij denken dat er in totaal ongeveer 150 vestigingen van thermopolia, een commercieel etablissement waar men kant-en-klare maaltijden kon bestellen, actief waren.

In goede staat

De ontdekking werd gedeeld door directeur Massimo Osanna van het Archeologisch Park van Pompeï, op zijn eigen Instagram. Het thermopolium verkeert al meer dan 2000 jaar in goede staat.

De maaltijden in het thermopolium konden afgehaald worden aan de balie. Het zou met name gebruikelijk zijn geweest voor de armere bevolking om maaltijden af te halen, omdat zij geen eigen keuken hadden.

Vesuvius

Het thermopolium werd aangetroffen in het noordelijke deel van de stad, in ‘Regio V’, het gedeelte dat niet toegankelijk is voor publiek. Op dit moment wordt daar veel gegraven. Zo zijn er eerder al skeletten gevonden van twee vrouwen en drie kinderen in een villa.

Pompeï is een Romeinse stad die bedolven werd door de uitbarsting van de vulkaan Vesuvius. De ruïnes van de stad werden ontdekt in de 16e eeuw. De eerste opgravingen werden verricht in 1748.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.