Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 3 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Tweede Kamer debatteert over falen rond Michael P.

De Tweede Kamer debatteert woensdag over de rapporten in de zaak Anne Faber. De afgelopen week bleek uit verschillende rapporten dat er een opeenstapeling aan fouten is gemaakt waardoor Michael P. te veel vrijheid had.

Volgens de rapporten had Michael P. te veel vrijheid en kon hij informatie over zijn zeden verleden achterhouden. Daarom wist men daar niet dat P. eerder was veroordeeld voor de gewelddadige verkrachting van twee tienermeisjes. Het was tijdens een verlof dat P. Anne Faber zou hebben vermoord

Tekst en uitleg

De Tweede Kamer reageerde geschokt op de rapporten en verwacht woensdag tekst en uitleg van de minister van rechtsbescherming, Sander Dekker. De hele dag is vrijgehouden voor het debat.

Minister Dekker kondigde afgelopen week al een aantal maatregelen aan om een herhaling van deze zaak te voorkomen. Zo zijn van een twintigtal gevangenen verlofregelingen ingetrokken of opgeschort, maar de Kamer zit nog met veel vragen.

Attje Kuiken van de PvdA heeft namens de Tweede Kamerleden om het debat gevraagd. Ze wil zo snel mogelijk verbetering zien. „Ik kan me nauwelijks een voorstelling maken van de nachtmerrie waarin de ouders leven. Het verdriet is al onbeschrijfelijk groot. En falen van de instanties en het ministerie zijn onthutsend.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.