Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 9 apr 2019 / 07:15 uur

Treinverkeer Randstad ontregeld door defect

Tussen Leiden en Schiphol en tussen Amsterdam en Almere/Lelystad rijden dinsdagochtend veel minder treinen door een defect aan de bovenleiding bij Duivendrecht. De problemen worden vergroot omdat spoorbeheerder ProRail bij Leiden bezig is met omvangrijke werkzaamheden, aldus een NS-woordvoerder. Tussen Diemen-Zuid en Schiphol rijden vermoedelijk tot in de avondspits geen treinen.

Een flink deel van de bovenleiding is ernstig beschadigd geraakt. De problemen werden rond 06.00 uur ontdekt. Een treinstel sleepte tijdens zijn rit een deel van de bovenleiding mee.

Kan tot 17 uur duren

Het treinverkeer ondervindt hinder door een gebroken bovenleiding op het traject Weesp – Amsterdam Zuid. De schade is omvangrijk en herstel zal naar verwachting tot tenminste 17.00 uur duren, meldt Prorail. De oorzaak wordt onderzocht. In combinatie met de werkzaamheden bij Leiden kunnen er veel minder treinen rijden in de Randstad.

De problemen worden vergroot omdat spoorbeheerder ProRail bij Leiden bezig is met omvangrijke werkzaamheden, aldus een NS-woordvoerder. Hij adviseert reizigers op deze trajecten hun reis uit te stellen of gebruik te maken van alternatief vervoer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Treinverkeer Randstad ontregeld door defect
Sluiten