Metro
Metro Nieuws 26 apr 2019 / 11:34 uur

Tips voor een natte Koningsdag

Koningsdag wordt koud en nat. Het Rode Kruis komt daarom met tips voor Oranje feestvierders om de natte Koningsdag door te komen. Want ben je eenmaal natgeregend, dan bestaat er een grotere kans op onderkoeling.

Droog shirt

Zeker in combinatie met alcoholgebruik vormt dit een risico. „Van het drinken van alcohol koelt je lichaam juist sneller af, al denk je dat je het warmer krijgt. Pas dus op met te veel alcoholconsumpties”, laat Eline Nijhof, hoofd EHBO van het Rode Kruis, weten.

Nijhof adviseert verder om goed na te denken over kleding en eventueel een extra droog shirt mee te nemen. Na een aantal zonnige en warme dagen kan 13 graden fris aanvoelen, zeker als je nat bent. „Denk ook aan wat je je kinderen aantrekt, als ze op de verschillende vrijmarkten in het hele land op de kleedjes op de koude grond zitten. Voor de volwassen feestvierders adviseren we om gedurende de dag goed te eten en ook genoeg niet-alcoholische drank te drinken.”

Extra paar sokken

Het Rode Kruis is vanavond en morgen in het hele land aanwezig om EHBO te verlenen tijdens de feesten rond Koningsdag. Daarbij is het handig om de gratis EHBO-app van het Rode Kruis op de telefoon te hebben. Daarin kan opgezocht worden wat je moet doen als iemand bijvoorbeeld een wond, alcohol- of drugsvergiftiging of pijnlijke blaar heeft. Van Nijhof geeft als tip om blaren te voorkomen om een extra paar sokken aan te trekken.

Reageer op artikel:
Tips voor een natte Koningsdag
Sluiten