Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 7 apr 2019 / 18:27 uur

Tientallen dieren gered uit verwaarloosde dierentuin

In totaal zijn er zondag 43 wilde dieren, waaronder vijf leeuwen, een wolf en apen, geëvacueerd uit de Gazastrook. De dieren zijn verhuisd naar heiligdommen in Jordanië.

Erbarmelijke omstandigheden

De dieren leefden onder erbarmelijke omstandigheden in de dierentuin van Rafah, in het zuiden van de streek die al meer dan tien jaar wordt geïsoleerd door Israël. De dierenwelzijnsorganisatie Four Paws (Vier Voeters) regelde het vervoer van de Palestijnse enclave naar Jordanië.

De dieren waren weliswaar vermagerd en verzwakt, maar stabiel genoeg om de reis van zo’n 300 kilometer door Israël te doorstaan. De dieren werden verdoofd om ze in de kooien te leggen. Eigenlijk zou de evacuatie in maart plaatsvinden, maar de operatie moest worden uitgesteld vanwege geweld aan de grens tussen Israël en de Gazastrook.

De reddingsactie kwam tot stand met toestemming van de islamitische beweging Hamas, die in Gaza de dienst uitmaakt, de Israëlische autoriteiten en de eigenaar van de dierentuin. Deze klaagde al lang dat hij niet meer kon zorgen voor de exotische bewoners. In januari overleden vier leeuwenwelpen door de kou.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tientallen dieren gered uit verwaarloosde dierentuin
Sluiten