Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Nieuws 17 apr 2019 / 10:00 uur

Strijd tegen plastic op de festivals deze zomer

Met DGTL in Amsterdam-Noord en Paaspop in Schijndel wordt het festivalseizoen vanaf vrijdag officieel afgetrapt. Vele duizenden mensen staan te trappelen van ongeduld (wij ook!).

Met Lipton Ice Tea richten we de blik dit paasweekend op house- en technofestival DGTL. Dat festival is bijna uitverkocht, maar Metro en Lipton geven voor vier gelukkigen nog kaarten voor zaterdag weg. Ga daarvoor naar de prijsvraaglink onderaan dit artikel en beleef het eerste festival samen met je beste vrienden.

Vriendschapsgevoel

Lipton is zoals ieder jaar op veel festivals actief. We hebben allemaal wel een ijskoude thee nodig natuurlijk tijdens zo’n slopend festivalweekend. Tijdens DGTL is Lipton te vinden met haar eigen bar, waar je met je vrienden geniet van lekkere cocktails & mocktails. Een bruisend begin dus van het festivalseizoen!

Meer festivalplezier met minder plastic

Maar daar gaat het niet alleen om. Lipton Ice Tea laat zich deze zomer meer dan ooit van haar duurzame kant zien. En waar kan dat beter dan op DGTL Festival? Nergens, want dit house- en technofeest is uitgeroepen tot het meest duurzame festival ter wereld. Volgend jaar wil DGTL Amsterdam zelfs het eerste volledig circulaire festival op onze muziekaarde zijn.

Lipton Ice Tea is het met de gang van duurzame zaken op DGTL van harte eens en komt dit weekend als eerste frisdrankmerk met flesjes (ijsthee), gemaakt van 100 procent gerecycled plastic. Dit sluit helemaal aan bij de doelstellingen die Lipton voor de komende jaren heeft. In 2020 zijn namelijk alle flesjes van Lipton 100 procent recyclebaar. En in 2023 zullen alle flesjes zelfs gemaakt zijn van 100 procent gerecycled en herbruikbaar plastic.

Pilot statiegeldsysteem

Het blijft wat duurzaamheid en Lipton betreft niet beperkt tot de flesjes. Lipton is ook gestopt met het gebruik van plastic rietjes en deksels en bespaart hiermee ruim 15.000 stuks van elk. Daarnaast is Lipton bij de festivals van Apenkooi (o.a. Amsterdam Open Air, Straf_Werk, Pleinvrees) onderdeel van een statiegeldsysteem: de bezoeker betaalt extra voor een flesje en krijgt dit terug wanneer het flesje weer ingeleverd wordt. De verzamelde flesjes gaan vervolgens naar een verwerker die er weer een bruikbare grondstof van kan maken.

Tot slot is er nieuws over de Lipton T-room, bij veel festivalgangers bekend (en berucht) als uitermate gezellige en leuke festivalplek om samen te komen met vrienden. Voor hen hebben we goed en slecht nieuws. Het slechte: de T-room is dit jaar niet meer op de festivals te vinden. Maar niet getreurd, dit seizoen kun je op diverse gave festivals terecht in de Lipton Club. Dé plek om je vrienden uit te dagen voor een spelletje en te feesten op toffe muziek. Natuurlijk onder het genot van een heerlijk ijsthee of Lipton cocktail. Wat is er dan helemaal duurzaam aan die Lipton Club?, horen we je bijna al vragen. Ook daarover goed nieuws: de materialen van de T-room zijn gerecycled en verwerkt in de nieuwe Club!

Kaarten voor DGTL Festival

Iedereen een heel tof festivalseizoen toegewenst, te beginnen op DGTL! En oh ja, belofte maakte schuld: klik hier voor de winactie, als je met drie vrienden kans wilt maken op gratis kaarten voor de DGTL-zaterdag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Strijd tegen plastic op de festivals deze zomer
Sluiten