Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 28 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Sri Lanka staat stil bij aanslagen

Katholieke kerken op het eiland Sri Lanka hebben zondag geen openbare diensten gehouden vanwege zorgen over de veiligheid. De aartsbisschop van Colombo leidde wel een speciale plechtigheid die live op televisie te zien was.

Hij noemde de aanslagen van een week geleden ‘een belediging voor de mensheid’.

Dienst

De aartsbisschop, kardinaal Malcolm Ranjith, hield de dienst vanuit de kerk naast zijn huis. Daar waren allerlei hoogwaardigheidsbekleders bij aanwezig, onder wie de president en de premier.

„We mogen niet doden in de naam van God”, zei Ranjith, die het bloedbad omschreef als ‘een grote tragedie’.

Sri Lanka staat stil bij aanslagen.
Sri Lanka staat stil bij aanslagen. Foto: ANP.

Eerste Paasdag

De aanwezigen staken ook kaarsen aan voor de slachtoffers van het bloedbad op Eerste Paasdag. Ook elders in Sri Lanka kwamen mensen bijeen. Dat gebeurde onder meer bij St. Anthony’s Shrine in Colombo, een van de doelwitten van de aanslagplegers.

Bij die zwaar beschadigde kerk klonken de kerkklokken op het tijdstip dat de zelfmoordterrorist zich een week geleden opblies. Een twintigtal vrouwen hield er kaarsen vast. Gewapende veiligheidstroepen hielden ondertussen een oogje in het zeil.

Waarschuwing

Aartsbisschop Ranjith had deze week gezegd dat in een intern document van veiligheidsdiensten is gewaarschuwd voor meer aanslagen op kerken. Daarom is besloten om deze zondag geen diensten te houden in kerken op het eiland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.