Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 21 apr 2019 / 09:15 uur

Sri Lanka getroffen door nog twee explosies

De Srilankaanse plaats Dematagoda werd zondag als achtste plaats opgeschrikt met een explosie. Zo meldt de zender Newsfirst op gezag van de politie.

Dehiwela werd nog maar kort daarvoor als zevende plek getroffen. Dat meldt de politie. Zeker twee mensen hebben de aanslag niet overleefd, zo meldt de Srilankaanse zender. De explosie vond plaats in een hotel in de buurt van een dierentuin.

Avondklok

De regering van Sri Lanka heeft een avondklok ingesteld vanaf 18.00 tot 06.00 uur maandagochtend. Het is nu rond 15.00 uur ‘s middags in Sri Lanka. Maandag en dinsdag zijn tot vrije dag uitgeroepen. Ook zijn de belangrijkste social media kanalen geblokkeerd.

Nederlanders

Zes eerdere explosies in kerken en luxe hotels veroorzaakten meer dan 200 doden en honderden gewonden. Onder de slachtoffers zouden 27 buitenlanders zijn, onder wie één Nederlander: een 54-jarige vrouw.

Reactie koningspaar en Trump

Het koninklijk Huis heeft gereageerd op de zeven aanslagen op Sri Lanka. „Aanslagen in Sri Lanka hebben vele levens geëist. Onder de slachtoffers zijn veel kerkgangers die samen vreedzaam het Paasfeest vierden. Wij zijn geschokt door dit brute geweld en zijn in gedachten bij alle getroffenen en hun familie. Overal ter wereld, en ook door ons, wordt voor hen gebeden."

De Amerikaanse president Donald Trump toonde ook zijn medeleven, maar vertikte zich. Zo schrijf hij op Twitter: „Zeker 138 miljoen doden en 600 zwaargewonden". Eigenlijk bedoelde Trump de 138 doden, die sommige media noemen. „Oprechte condoleances van het Amerikaanse volk voor het volk van Sri Lanka om de afschuwelijke terreuraanslagen op kerken en hotels waardoor zeker 138 miljoen mensen zijn gedood en 600 zwaargewonden zijn gevallen. We staan klaar om te helpen!”, twitterde Trump.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sri Lanka getroffen door nog twee explosies
Sluiten