Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 apr 2019 / 15:15 uur

Snapking veroordeeld voor verspreiden seksfilmpjes

Een 22-jarige vlogger uit Almere, voorheen bekend als Snapking, heeft dinsdag drie maanden jeugddetentie opgelegd gekregen, waarvan twee maanden voorwaardelijk. Volgens de rechtbank in Lelystad is bewezen dat Tim van T. naaktfoto’s van een minderjarig slachtoffer naar haar klasgenoten en familieleden stuurde.

De nu 22-jarige Van T. heeft op 16- en 17-jarige leeftijd zijn toenmalige en destijds 15-jarige vriendin tot seks gedwongen. Daarnaast dwong hij haar tot het maken van nieuw beeldmateriaal. Ze werkte een keer mee. Vervolgens stuurde hij beelden door naar haar klasgenoten, medespeelsters van de hockeyvereniging en zelfs haar familieleden.

Ook heeft hij tussen december 2013 en juni 2014 het meisje en haar stiefvader mishandeld en het meisje en haar biologische vader bedreigd.

Gepostet von Tim Snapking am Freitag, 28. Oktober 2016

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat de vlogger voor de rechtbank moest verschijnen. In 2017 raakte de ex-vriend van Famke Louise in opspraak toen hij zijn fans opriep om een betaalnummer te bellen. Bijna 6.500 mensen deden dat en werden minutenlang in de wacht gehouden. Samen maakten zij ruim 13.500 euro aan belkosten.

In mei 2018 werd hij bovendien veroordeeld tot een werkstraf, omdat hij in Zwolle een jongen met downsyndroom had gepest en vernederd. Hij maakte daar een filmpje van en heeft dat online gezet. De vlogger betuigde destijds spijt bij de rechtbank.

Snapking vlogt tegenwoordig onder de naam DieTim en heeft op YouTube bijna 435.000 abonnees. Op Instagram heeft hij 150.000 volgers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Snapking veroordeeld voor verspreiden seksfilmpjes
Sluiten