Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 5 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

School in Haarlem heft groep 7 op door lerarentekort

Er is van alles geprobeerd, maar het wilde niet baten. De gaten door het lerarentekort zijn op de Haarlemse Rudolf Steinerschool niet meer dicht te lopen. Na vrijdag is groep 7 opgeheven, schrijft de Volkskrant.

De leerlingen worden over andere antroposofische scholen in de omgeving verspreid. In het hele land hebben basisscholen een scala aan lapmiddelen uit de kast getrokken.

Geen leraar meer te vinden

Donderdag was de laatste lesdag en vrijdag nemen de leerlingen van groep 7 van de antroposofische school in Haarlem afscheid van elkaar en van de school. Met ingang van maandag is de klas dan ook echt opgeheven.

Er is geen leraar meer te vinden. De leerlingen worden verdeeld over andere vrije scholen in Haarlem, Hoofddorp en Hillegom. „We hebben in het hele land gezocht. Van Groningen tot Brabant", vertelt adjunct-directeur Lida Berkhout.

Rob van der Meijden, bestuursvoorzitter van de vrije scholen – waar deze school in Haarlem onder valt: „We hebben de gekste constructies verzonnen. Met duo’s leraren uit verschillende delen van het land. Maar we kregen het niet voor elkaar."

Nieuw dieptepunt in het lerarentekort

Het is een nieuw dieptepunt in het lerarentekort, dat toch al steeds grotere gaten in het onderwijs slaat. Twee weken geleden hief de Joppenszschool in Leiden groep 8 op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.