Metro
Metro Nieuws 22 apr 2019 / 09:32 uur

Radicale groep NTJ achter aanslag in Sri Lanka

Volgens de Sri Lankaanse regering is de radicaal-islamitische groep National Thowheeth Jama’ath (NTJ) verantwoordelijk voor de aanslagen van zondag. Dat maakte regeringswoordvoerder en minister Rajitha Senaratne maandag bekend.

NTJ

De NTJ is een relatief onbekende groep, die eerder in verband is gebracht met de vernieling van boeddhistische beelden. Een hoge politiefunctionaris zou recentelijk hebben gewaarschuwd dat de organisatie van plan was aanslagen te plegen.

Sri Lanka is van plan internationale hulp te vragen bij het onderzoek. Er zijn aanwijzingen dat de ‘lokale terroristen’ steun kregen van buitenlandse terreurorganisaties, meldt een medewerker van president Maithripala Sirisena.

Landelijke noodtoestand

Sirisena gaat een landelijke noodtoestand uitroepen. Veiligheidsdiensten krijgen dan meer bevoegdheden om mensen vast te zetten en te verhoren.

De autoriteiten hebben inmiddels 24 mensen opgepakt. Zij behoren volgens een bron binnen de politie tot een ‘extremistische groep’.

Later meer. 

Reageer op artikel:
Radicale groep NTJ achter aanslag in Sri Lanka
Sluiten