Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 29 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

PVV’er gebruikte gemeenschapsgeld voor campagne

Peter van Dijk, leider van de PVV in Zeeland en tevens senator voor de partij in de Eerste Kamer, heeft gemeenschapsgeld misbruikt. Volgens het NRC Handelsblad gebruikte hij het geld voor een campagne voor de Provinciale Staten.

Tegen de regels

De krant zegt te beschikken over documenten, bankafschriften en audio-opnames gemaakt door partijgenoten van Van Dijk waaruit dit alles zou blijken. Het zo gebruiken van gemeenschapsgeld gaat tegen de regels van de provincie Zeeland in.

Wat Van Dijk heeft gedaan, valt binnen de regels van de provincie dan ook onder subsidiefraude. Hij overtrad de regels als voorzitter van de PVV-fractie in Zeeland. Partijleider Geert Wilders zou op de hoogte zijn gebracht, maar voorlopig wel het vertrouwen houden in zijn partijgenoot.

Manifest tegen Van Dijk

Binnen de Zeelandse fractie is er veel minder steun voor Van Dijk. Negen PVV’ers, waaronder Statenlid en Thools gemeenteraadslid Vincent Bosch, hebben een manifest van wantrouwen tegen Van Dijk opgesteld en vorige week naar buiten gebracht.

In het manifest wordt Van Dijk onder andere beschuldigd van vriendjespolitiek, omdat hij zijn stiefdochter en vrouw aan baantjes bij de partij hielp, het lenen van partijgeld om een auto te kopen, onreglementaire declaraties en een doodsbedreiging aan het adres van Bosch.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.