Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 26 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Politie Sri Lanka vindt explosieven bij huiszoeking

De Sri Lankaanse politie heeft vrijdag in samenwerking met paramilitaire specialisten en legereenheden explosieven gevonden bij een huiszoeking in Sammanthurai, in het district Ampara in de Oostelijke Provincie. Volgens de lokale media zijn zeven personen gearresteerd.

Op beelden van de digitale zender Newsfirst is een grote hoeveelheid materiaal te zien waarmee bommen kan worden gemaakt. Ook lagen er verscheidene jerrycans met brandstof, staven gelatine-dynamiet, duizenden metalen balletjes, ontstekingsmechanismes en een drone.

IS-vlag

Enkelen van de vele agenten houden een zwarte vlag met witte tekens omhoog, mogelijk een symbool van Islamitische Staat. Deze terreurorganisatie zit mogelijk achter het bloedbad dat tijdens Pasen werd aangericht in hotels en kerken.

In Sainthamaruthu, iets verderop aan de kust, is een ontploffing gemeld. Ook werd er geschoten. Een zegsman van de politie vertelde Newsfirst dat het vuurgevecht ontstond bij een inval in een pand dat mogelijk werd gebruikt voor het fabriceren van bomvesten.

In verband met deze ontwikkelingen en zoekacties is voor heel Sri Lanka een uitgaansverbod ingesteld van 10.00 uur ‘s avonds (lokale tijd) tot zaterdagmorgen 4.00 uur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.