Metro
Metro Nieuws 27 apr 2019 / 19:59 uur

Papegaai aangehouden; probeerde dealers te tippen

De Braziliaanse politie heeft een criminele papegaai ‘aangehouden’. Het dier was door Braziliaanse drugsdealers getraind om geluid te maken wanneer de politie te dichtbij kwam. „Zodra de politie in de buurt kwam, begon het dier te schreeuwen." „Mama, politie", riep het dier dan.

De politie was op dat moment bezig met een inval bij een stel drugsdealers, toen de papegaai in het Portugees begon te roepen. Ondanks de poging de dealers te waarschuwen, kon de politie het stel alsnog aanhouden.

Niet praten

Na zijn ‘arrestatie’ bleef het dier behoorlijk trouw aan de criminele organisatie, meewerken zat er namelijk niet in. Agenten konden geen woord uit de papegaai krijgen, schrijft The Guardian. „Hij hield zijn bek gesloten”, aldus een lokale journalist.

De papegaai is inmiddels aan de lokale dierentuin gegeven, daar zal het dier eerst leren te vliegen en daarna worden losgelaten in het wild.

Dit is niet de eerste keer dat dieren als criminele medewerkers worden gebruikt. In 2008 vond de politie twee kleine krokodillen, die de vijanden van lokale gangsters op zouden hebben gegeten.

Reageer op artikel:
Papegaai aangehouden; probeerde dealers te tippen
Sluiten