Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 11 apr 2019 / 16:45 uur

Ouders vernoemen baby naar stad Amersfoort

Paris, Denver, Sienna, Verona, Sydney of Georgia: tegenwoordig zijn er heel veel namen die zijn geïnspireerd op steden of landen op de wereld. Aan deze lijst kan een nieuwe naam worden toegevoegd. Ouders uit Amersfoort hebben hun dochter namelijk vernoemd naar hun favoriete stad: Amersfoort.

Bij burgerzaken keken ze gek op toen Dauda Thullah zijn pasgeboren dochter wilde aangeven. Er moest dan ook wel even overlegd worden of ze aan de wens gehoor zouden geven, meldt het AD. De bijzondere voornaam werd uiteindelijk wel goedgekeurd.

Ouders Dauda en Kadiatu komen oorspronkelijk uit het door burgeroorlog verscheurde Sierra Leona. In 2006 kwamen zij naar Nederland en in 2008 kregen zij een woning in Amersfoort.

Eindelijk een dochter

Maar zijn ze dan niet bang dat de kleine spruit van amper vier weken oud op latere leeftijd gepest gaat worden? De trotste vader vertelt dat hun intenties positief zijn. „We spreken onze diepe waardering uit voor de almachtige God die haar heeft geschonken.”

Voor het echtpaar is de baby, na zes zonen, ook wel een wonder te noemen. „Overal waar we woonden, kregen we jongens. En hier in Amersfoort hebben we eindelijk een dochter gekregen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ouders vernoemen baby naar stad Amersfoort
Sluiten