Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 3 apr 2019 / 08:54 uur

Oud-premier Maleisië voor de rechter

De voormalige premier van Maleisië Najib Razak (65) is woensdag voor de rechter verschenen in Kuala Lumpur. Hij wordt onder meer verdacht van witwaspraktijken en machtsmisbruik.

De beschuldigingen hangen samen met een groot schandaal rond staatsfonds 1MDB, dat was bedoeld om de economie van Maleisië te ontwikkelen. Uit dat fonds zouden miljarden zijn verduisterd. De strafzaak die woensdag begon draait om de vermeende diefstal van 42 miljoen ringgit, ruim 9 miljoen euro. Dat bedrag was overgemaakt naar privérekeningen van de oud-premier.

Juridische problemen

Najib verloor vorig jaar verrassend de verkiezingen. Sindsdien stapelen zijn juridische problemen zich op. De oud-premier ontkent iets misdaan te hebben en noemt de beschuldigingen politiek gemotiveerd, maar volgens onderzoekers zijn honderden miljoenen euro’s op zijn bankrekeningen beland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oud-premier Maleisië voor de rechter
Sluiten