Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 8 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Nu nog terrasweer, straks nachtvorst

Ondanks dat de zon maandag nog volop schijnt, is het lekkere weer niet van lange duur. Deze week wordt het beduidend kouder en daarbij is er zelfs kans op, jawel, nachtvorst.

Vorst hinderlijk voor fruittelers

Vanaf woensdag kun je niet meer zonder jas de deur uit: het wordt dan zo’n 11 graden kouder, meldt Weeronline. En vanaf woensdagnacht hebben we zelfs een aantal nachten kans op vorst. Laat je schaatsen gewoon op zolder, het is vooral hinderlijk voor bijvoorbeeld fruittelers.

Dat komt omdat fruitbomen in bloei staan en de bloesemknop door een paar graden vorst ernstig beschadigt. Dit voorkomen telers door water op de bloesem te sproeien, waardoor de bloesem als het ware een beschermende ijslaag krijgt.

Rest van de week

Vanaf woensdag tot en met zaterdag komen de middagtemperaturen uit tussen 9 graden in het noorden en 12 in het zuiden. Wel fijn: donderdag en vrijdag worden twee zonnige dagen. Na komend weekend neemt de kans op nachtvorst af en wordt het weer zo’n 15 tot 16 graden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.