Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 9 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe functie Facebook voor eerbetoon overledenen

Facebook heeft een nieuwe functie toegevoegd aan haar pagina’s. Voortaan kunnen vrienden en familie van overleden gebruikers een speciaal eerbetoon achterlaten op de pagina van de overledene.

Sheryl Sandberg, de COO van Facebook legt aan NBC News uit dat de eerbetoonfunctie een aparte tab krijgt en wordt toegevoegd aan profielen met een herdenkingsstatus. Ook zal de oorspronkelijke tijdlijn van de overledene blijven bestaan.

Niet geconfronteerd

Het zal voor Facebook-gebruikers mogelijk worden iemand aan te wijzen die na hun overlijden zorg kan dragen voor hun Facebook-profiel. Deze persoon kan vervolgens ook bepalen wie het eerbetoon bekijkt en wie een bericht kan plaatsen. Op deze manier worden nabestaanden die er nog niet klaar voor zijn geconfronteerd te worden met het eerbetoon van de overledene beschermd.

Facebook neemt haar gebruikers verder in bescherming door ervoor te zorgen dat een account van een overleden gebruiker waaraan nog geen herdenkingsstatus is toegekend, niet zal verschijnen tussen de verjaardag-reminders, en ook niet kan worden uitgenodigd voor evenementen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.