Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 8 apr 2019 / 15:15 uur

Nederlanders tevreden over eigen gezondheid

Onderzoek van Eurostat, het bureau voor de statistiek van de Europese Unie, heeft uitgewezen dat Nederlanders vrij tevreden zijn met hun eigen gezondheid. Dit geldt voor ruim driekwart van de Nederlanders van 16 jaar en ouder.

Nederland is een van de meest tevreden landen. Alleen mensen in Ierland, Cyprus, Zweden en Italië zijn beter te spreken over hun gezondheid. Op plek zes, net na Nederland, staat Malta.

Niemand ontevreden

Het minst tevreden met hun gezondheid zijn mensen in Letland en Litouwen. Desondanks spreekt geen enkel land van ontevredenheid of een slechte gezondheid. Zeven van de tien Europeanen omschrijven hun eigen gezondheid zelfs als goed tot zeer goed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlanders tevreden over eigen gezondheid
Sluiten