Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Nieuws 3 apr 2019 / 12:49 uur

Moeder van Anne Faber loopt zaal uit tijdens debat

De moeder van Anne Faber is gedurende het debat over de moord op haar dochter weggelopen uit de zaal. Op dat moment was Kamerlid Theo Hiddema van Forum voor Democratie details aan het voorlezen uit een eerder vonnis tegen Michael P.

P. werd eerder veroordeeld voor de gewelddadige verkrachting van twee tienermeisjes. Hiddema citeerde uit dat vonnis gruwelijke details over wat P. de twee meisjes had aangedaan. Diverse Kamerleden en Kamervoorzitter Khadija Arib vroegen Hiddema terughoudend te zijn met details, uit respect voor familie en nabestaanden. „We zitten hier niet in de rechtszaal", zei Jeroen van Wijngaarden van de VVD.

Hiddema weigerde zijn toon te veranderen. „Ik noem de gruwelijkheden om aan te duiden over wat voor een psychopaat het hier gaat." Niet veel later verliet de moeder van Anne Faber de plenaire zaal.

Andere nabestaanden

Bij het debat zijn ook andere familieleden en nabestaanden aanwezig van mensen die het slachtoffer werden van gewelddadige criminelen met verlof. Ook de vrouw van Joost Wolters, de man die in 2017 in een Amsterdamse metro werd doodgestoken, liep de zaal uit.

De moeder van Faber en de vrouw van Wolters keerden na de lunchpauze terug.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Moeder van Anne Faber loopt zaal uit tijdens debat
Sluiten