Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 19 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Miljoenen wachtwoorden Instagram onveilig bewaard

Wachtwoorden van miljoenen Instagram-accounts zijn vorige maand enige tijd onversleuteld op de servers van Facebook bewaard. In een blogpost meldt het sociale netwerk dat de wachtwoorden onveilig op de servers werden bewaard.

Meer dan gedacht

Aanvankelijk kwam Facebook met het verhaal dat ‘slechts’ tienduizenden mensen de dupe waren van onveilig bewaarde wachtwoorden. Donderdag kwam het bedrijf met veel hogere cijfers.

Mocht je de dupe zijn – met een miljard gebruikers is die kans nog steeds aan de kleine kant – dan heb je het risico gelopen dat je inloggegevens zichtbaar waren voor anderen. Hoe lang die situatie geduurd heeft is niet bekendgemaakt. Gebruikers zijn op de hoogte gesteld en maatregelen zijn genomen, meldt het bedrijf.

Schandaal na schandaal

Facebook, dat ook eigenaar is van onder andere Instagram en Whatsapp, bereikt 2,7 miljard mensen met zijn diensten. Het bedrijf ligt onder vuur door het ene na het andere schandaal. Rode draad daarbij was dat het geregeld te gemakkelijk met de gegevens van zijn gebruikers omsprong. Ook kreeg Facebook veel kritiek omdat het bedrijf het mogelijk maakte dat buitenlandse partijen verkiezingen beïnvloedden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.