Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 14 apr 2019 / 06:58 uur

Mannen met nepwapens aangehouden bij De Kuip

In Rotterdam heeft de politie zaterdagavond in de buurt van De Kuip acht mannen aangehouden die in het bezit waren van meerdere nepwapens. Deze wapens waren niet te onderscheiden van echte wapens. De groep zei bezig te zijn met de opname van een videoclip.

Ook mes en vuurwerk

Ongeruste omwonenden belden de politie met de melding dat een groep mannen met bivakmutsen en wapens bij de Olympiaweg rondliepen. Ter plaatse ontdekte de politie dat de vuurwapens, waaronder een kalasjnikov, nep waren. Behalve de nepwapens werden ook een mes en vuurwerk bij de groep gevonden. Van de twintig personen werden uiteindelijk acht mannen aangehouden.

„Er bestaat werkelijk geen een geldige reden om in deze setting over straat te gaan. Niet in een drukke wijk zoals zaterdagavond in Rotterdam-Zuid waar Feyenoord speelde, ook niet in een rustig straatje en zelfs niet in een parkje", aldus de politie, die de zaak onderzoekt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mannen met nepwapens aangehouden bij De Kuip
Sluiten