Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Nieuws 12 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Klimaatprotest Utrecht: mensen vallen ‘dood’ neer

Het moet een gek beeld geweest zijn: rond de tachtig klimaatactivisten vielen vrijdag op Utrecht Centraal station ‘dood’ neer. Dat deden ze om mensen in te laten zien wat er gebeurt als er niks gedaan wordt tegen klimaatverandering. Deze zogenoemde ‘die-ins’ komen wel vaker voor, al vanaf 2014 worden over de hele wereld zulke protesten uitgevoerd.

Urgentie

De meeste recentelijke die-ins zijn georganiseerd door vijf klimaatbewegingen. Earth Strike Nederland is een van die bewegingen, zij zeggen tegen Editie NL dat ze „zich voorbereiden op het ergste.” Jamie Grover, woordvoerder van de beweging: „Er wordt veel gepraat over het klimaat, maar er gebeurt nog veel te weinig.” Met deze die-ins wordt de urgentie van van het klimaatprobleem benadrukt.

Met de die-ins hopen de deelnemers en organisatoren vooral de media te bereiken – en voorbijgangers natuurlijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.