Naomi Defoer
Naomi Defoer Nieuws 8 apr 2019 / 19:00 uur

Kabinet neemt ‘weeshuistoerisme’ onder de loep

Vrijwillig werken in weeshuizen in arme landen. Het staat bij sommige jongeren op de bucketlist. Nu dit commerciële business schijnt te worden, gaat het kabinet hier onderzoek naar doen. Dat heeft minister Sigrid Kaag (D66), Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking in de Tweede Kamer kenbaar gemaakt.

Kinderen worden onder valse voorwendsels bij ouders weggehaald en in weeshuizen geplaatst. De regelgeving wordt nu onderzocht.

Wetgeving weeshuistoerisme

Wybren van Haga (VVD) stelde voor om een einde te maken aan het zogenaamde ‘weeshuistoerisme’ waarna De Kamer dit maandag heeft besproken. Wybren vindt dat er harder tegen moet worden opgetreden en er desnoods wetgeving voor moet komen. Om hoeveel jongeren het gaat, is nog niet bekend.

De minister gaat kijken of en welke regels er moeten komen, welke voorwaarden daar aan gesteld worden, en wat de precieze rol van de overheid en maatschappelijke organisaties hierbij moet zijn. Ze gaat in gesprek met experts en betrokkenen.

Kaag komt nog voor de zomer met meer informatie over het onderzoek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kabinet neemt ‘weeshuistoerisme’ onder de loep
Sluiten