Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 18 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Jongeren betalen zich scheel aan autoverzekering

Jongeren moeten steeds dieper in de portemonnee kijken om hun autoverzekering te betalen. Een gemiddelde jaarpremie van 18- tot 24-jarigen is momenteel 1358 euro, in 2016 ging dit nog om 828 euro per jaar. Dat onderzocht vergelijkingssite Independer

Stijging minder, behalve bij jongeren

Voor het eerst sinds 2016 stegen de premies voor de WA-autoverzekering minder hard dan in voorgaande jaren. De gemiddelde stijging is vijf procent, tegenover dertien procent vorig jaar. Maar in euro’s lopen de stijgingen per leeftijd flink uit elkaar. De groep die nog steeds hard geraakt wordt: de 18- tot 24-jarigen.

„Voor jongeren steeg de gemiddelde premie afgelopen jaar met zeven procent. Een verschil van twee procent ten opzichte van het gemiddelde lijkt weinig. Maar premies voor jongeren stijgen al jarenlang sneller dan die van andere leeftijdsgroepen. Hierdoor hebben zij te maken met zeer hoge premiebedragen. Elke procentuele stijging vertaalt zich daarom al snel naar een flink bedrag in euro’s”, aldus Coen de Ruiter, algemeen directeur Independer.

De Ruiter geeft een voorbeeld. „Stel je bent 19 jaar, je houdt van een pittige auto en koopt een wat oudere Volkswagen GTI. Dan kun je die voor zo’n 1800 euro wel vinden. De verzekering voor die auto kost in dit geval per jaar al gauw 2300 euro. De verzekering is in dat geval dus duurder dan de auto zelf.”

Zoek de beste deal

Jongeren moeten dus flink in de buidel tasten, maar met een beetje goed speurwerk, bespaar je al gauw een hoop. De gemiddelde premie van die top 3-verzekeringen levert een besparing van 191 euro op ten opzichte van het gemiddelde van alle autoverzekeringen in de markt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.