Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 apr 2019 / 09:49 uur

Jonge verdachten aangehouden na dood journaliste

De Noord-Ierse politie heeft twee mannen aangehouden in verband met de dood van de 29-jarige journaliste Lyra McKee. Het gaat om twee jonge mannen van 18 en 19 jaar, maakte de politie zaterdagmorgen bekend via Twitter.

De journaliste kwam donderdag om het leven bij opstoten in de Noord-Ierse stad Londonderry. De politie beschouwt de fatale schietpartij als een terroristisch incident.

Gemaskerde schutter

De politie maakte vrijdag video-opnamen openbaar van een gemaskerde schutter bij de onlusten in Londonderry, die kogels afvuurde op politievoertuigen en toeschouwers. De doodgeschoten McKee stond naast een van de politieauto’s.

De politie vermoedt dat extremisten van de Real Irish Republican Army (Echte Ierse Republikeinse Leger) achter het dodelijke geweld zitten. De spanningen zijn toegenomen in de aanloop naar Pasen. Dan herdenken republikeinen de Paasopstand van 1916 tegen de Britse heerschappij in Ierland.

/ANP

Niet terug naar het verleden

De Ierse premier Leo Varadkar zei in een reactie bedroefd te zijn over de gebeurtenissen. „We zullen niet toestaan dat degenen die geweld, vrees en haat propageren ons terugbrengen naar het verleden”, zei hij.

Tijdens een wake voor de om het leven gekomen McKee zei haar partner dat haar „prachtige toekomst is uitgewist door een barbaarse daad".

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jonge verdachten aangehouden na dood journaliste
Sluiten