Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 19 apr 2019 / 09:04 uur

Insmeren! Paasweekend wordt heerlijk warm

Haal je zonnehoed en factor 50 maar tevoorschijn, dit paasweekend kun je namelijk heerlijk het terras op of de tuin in! De temperaturen liggen dit weekend ongewoon hoog. Met een 23 tot 24 graden op sommige plekken, is het 10 graden warmer dan normaal deze tijd van het jaar.

Paasbarbecue

Zaterdag schijnt de zon flink en is er een zwakke tot matige wind, meldt WeerOnline. In Brabant en Limburg kan het plaatselijk zelfs 26 graden worden. Op eerste paasdag (zondag) staat er weinig wind en schijnt de zon. Ook maandag, tweede paasdag, is het terrasweer en behoort een paasbarbecue tot de mogelijkheden. Heb je nog geen idee wat je dit weekend wil doen? Wij zochten de leukste opties al voor je uit.

Het mooie weer is niet zo prettig voor hooikoortspatiënten. Door het warme weer worden veel pollen geproduceerd. Vooral mensen die allergisch zijn voor pollen (stuifmeel) van de berk kunnen klachten krijgen, aangezien de berk al enige tijd vol in bloei staat.

Goed insmeren

KWF Kankerbestrijding waarschuwt mensen die van de zon willen genieten dat ze zich goed moeten insmeren met minimaal factor 30. Na de winter is de huid nog niet zo gewend aan veel zon en ligt verbranding op de loer, zegt KWF Kankerbestrijding. Tijdens de paasdagen wordt zonkracht 5 verwacht. Daarbij kan de huid na 20 minuten verbranden en dat vergroot het risico op huidkanker op latere leeftijd.

Reageer op artikel:
Insmeren! Paasweekend wordt heerlijk warm
Sluiten