Metro
Metro Nieuws 2 apr 2019 / 19:24 uur

Indonesië sluit eiland af na diefstal 40 varanen

Op het Indonesische eiland Komodo overwegen de autoriteiten om het eiland af te sluiten voor toeristen vanwege veertig gestolen komodovaranen.

Groeien van de populatie

De Indonesische krant Tempo schrijft dat het eiland naar alle waarschijnlijkheid niet meer toegankelijk is voor toeristen in januari 2020. Voor hoelang het eiland dan ‘dicht’ blijft is niet bekend gemaakt.

Het doel van de sluiting is om natuurbeschermers op deze manier de kans te geven het beschikbare voedsel van de varanen te onderzoeken en om de leefomgeving van de dieren te kunnen beoordelen. Men hoopt ook dat de populatie van komodovaranen weer zal groeien.

Beschermde diersoort

De sluiting werd aangekondigd nadat de Indonesische douane smokkelaars had aangehouden met 41 komodovaranen. De bedoeling was de dieren te verkopen voor 35.000 dollar per stuk (omgerekend 31.264 euro).

De komodovaraan is de grootste soort levende hagedis en het is tevens een beschermde diersoort. De dieren kunnen wel drie meter lang worden. Volgens UNESCO leven er in totaal leven zo’n 5000 komodovaranen in het wild.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Indonesië sluit eiland af na diefstal 40 varanen
Sluiten