Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 24 apr 2019 / 09:14 uur

Huurprijzen rondom grote steden weer fors gestegen

Wie wil huren in de vrije sector, moet wederom meer betalen. De prijzen zijn in het eerste kwartaal van 2019 weer gestegen, ditmaal met 4,9 procent. Dat is dezelfde stijging als in het vierde kwartaal van 2018, meldt verhuurbemiddelaar Pararius. Nieuwe huurders betalen nu gemiddeld 16,33 euro per vierkante meter.

Forse stijging rondom grote steden

Er is volgens de huurbemiddelaar een sterke bevolkingsgroei in de gemeenten in de buurt van de grote steden. Daardoor stijgen in die gemeenten de prijzen fors. Zo nam de gemiddelde prijs per vierkante meter in Haarlem toe met 11,2 procent naar 18,89 en in Almere met 15,2 procent naar 13,78. In Schiedam stegen de prijzen met 18,3 procent naar 13,73 euro.

In grote steden als Rotterdam, Utrecht en Eindhoven stegen de prijzen harder dan het landelijk gemiddelde, namelijk met ten minste 7,5 procent. Van de vijf grootste steden stegen de prijzen in Eindhoven het hardst, met 9,7 procent ten opzichte van het vierde kwartaal van 2018 naar 14,94 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Huurprijzen rondom grote steden weer fors gestegen
Sluiten