Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 20 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Het gaat beter met van balkon gegooide jongen (5)

Natuurlijk is hij nog lang niet de oude, maar gelukkig gaat het iets beter met Landen Hoffman, het vijfjarige jongetje dat meer dan een week geleden van een balkon in een winkelcentrum in Minnesota werd gegooid.

De man die hem van het balkon van de derde verdieping gooide, was niet bekend bij Landen. Het jongetje viel 13 meter naar beneden, hij brak zijn armen en benen en liep ernstig hoofdletsel op.

Op intensive care blijven

Een advocaat van de familie meldde het nieuws over het herstel vrijdag aan CBS News. „We hebben prachtig nieuws op deze Goede Vrijdag. Ons wonderkind vertoont tekenen van herstel. De nieuwe testresultaten zien er goed uit, maar hij blijft voorlopig wel op de intensive care en heeft nog een lange weg te gaan”, zo vertelde advocaat Stephen Tillitt.

De man die het jochie van het balkon gooide, was volgens zijn verklaring op zoek naar een willekeurig slachtoffer, ‘iemand die hij kon vermoorden’. Tijdens een verhoor verklaarde hij dat hij was afgewezen door meerdere vrouwen die hij had aangesproken. Dit maakte hem agressief.

Naar beneden kijken

Op beelden van bewakingscamera’s is te zien dat de man over de reling van het overdekte winkelcentrum naar beneden kijkt, waarna hij het jongetje aanspreekt. Zonder waarschuwing tilt hij vervolgens het jongetje op en gooit hem over de rand.

Er werd een GoFundMe-campagne opgericht om geld op te halen voor het herstel van de vijfjarige jongen. Tot nu toe is daar al bijna één miljoen euro opgehaald.

Landen Hoffman was with his mom at the Mall of America when Emmanuel Deshawn Aranda came up to them, grabbed the boy and…

Posted by Craig Titus on Sunday, April 14, 2019

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.