Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 2 apr 2019 / 09:35 uur

Grensrechter weggestuurd na neerslaan keeper

De grensrechter die afgelopen zaterdag een doelman van een andere voetbalclub bewusteloos sloeg, is niet meer bij welkom bij de Haarlemse voetbalclub Geel-Wit. Ook heeft het bestuur van Geel-Wit besloten het eigen team per direct uit de competitie te halen.

Het hoofdbestuur van Geel-Wit meldt op de website van de club dat het na het bekijken van de beelden van het incident tot de maatregelen heeft besloten. „Hiermee geeft Geel-Wit duidelijk aan dat we agressie, in welke vorm dan ook, op en buiten het veld volledig afkeuren.”

Hersenschudding

Tijdens de wedstrijd ontstond een conflict tussen voetbalclub UNO uit Hoofddorp en Geel-Wit uit Haarlem, waarbij over en weer werd geslagen. Op een bepaald moment liep de grensrechter, die zelf ook voetbalt voor Geel-Wit, op de doelman af en gaf hem een vuistslag, waardoor die bewusteloos raakte. In het ziekenhuis bleek hij een hersenschudding te hebben opgelopen.

De besturen van Geel-Wit en UNO komen binnenkort bij elkaar om te praten over de vechtpartij.

Reageer op artikel:
Grensrechter weggestuurd na neerslaan keeper
Sluiten