Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 10 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Even snel tanken? Hoogste benzineprijs in vijf jaar

Je tank volgooien is allerminst vriendelijk voor je portemonnee. De landelijke adviesprijs voor een liter Euro95 is nu 1,794 euro. De laatste keer dat de prijs van benzine zo hoog was, is vijf jaar geleden. Dat berekende consumentencollectief United Consumers.

Stijging van de benzine prijs

De forse stijging is het gevolg van stijgende olieprijzen. Het gaat daarbij om de grootste toename in drie jaar tijd: een prijsstijging van 18 cent per liter benzine. De prijs voor diesel nam in dezelfde periode met ongeveer 10 cent toe.

Volgens brandstofexpert Paul van Selms van United Consumers, dat dagelijks de landelijke adviesprijs samenstelt op basis van de prijzen van de grootste oliemaatschappijen, vertelt dat als deze prijsstijging aanhoudt, een gemiddelde automobilist dit jaar bijna 200 euro meer kwijt is bij het tanken van benzine.

Om je misschien toch nog een beetje ‘gerust’ te stellen: het hoogtepunt is nog niet bereikt. Automobilisten betaalden in oktober 2012 voor een liter Euro95 bijna 1,90 euro. Een liter diesel kostte toen 1,55 euro, wat in beide gevallen nog altijd bijna 10 cent meer is dan nu.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.