Metro
Metro Nieuws 19 apr 2019 / 17:59 uur

Er is een kampioenschap papieren vliegtuigjes gooien

Heb je vaak het idee dat je nooit een kampioenschap zult gaan winnen? Omdat er geen wedstrijden zijn waarin jouw talent centraal staat? Dan is het wellicht tijd om een oude skill af te stoffen: papieren vliegtuigjes vouwen. Het wereldkampioenschap komt namelijk naar België.

Vliegtuigen vouwen

Helemaal ideaal als je een droom in de luchtvaart op hebt moeten geven, zo kun je toch nog even het gevoel van een overwinning met een vliegtuig ervaren. Je moet ‘m echter wel goed vouwen, de winnaars gooien hun papieren creatie namelijk zo ver, lang of acrobatisch mogelijk door het luchtruim van de wedstrijdplaats. Iedereen ouder dan 18 jaar kan zich opgeven voor het wereldkampioenschap.

Het is de vijfde editie van de wedstrijd en om te winnen moet je vijf voorrondes doorstaan. De Qualiflyers, zoals de voorrondes worden genoemd, vinden plaats in Louvain-la-Neuve, Gent, Leuven, Bergen en Brussel. Er zijn twee categorieën die je moet doorstaan: je vliegtuig moet zover mogelijk vliegen én zolang mogelijk in de lucht blijven. De nationale finale vindt meteen plaats na de Brusselse Qualiflyer.

Wereldwijde finale

Win je de Brusselse voorrondes? De Red Bull Paper Wings Wereldfinale vindt plaats van 16 tot 18 mei 2019 in Salzburg. Dit jaar strijden studenten uit meer dan 80 landen om een plek in die finale. Het huidige wereldrecord staat op naam van Takuo Toda (Japan, 2009) met 27.9 seconden vliegtijd en Joe Ayoob (USA, 2012) met 64,14 meter voor de langste afstand.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Er is een kampioenschap papieren vliegtuigjes gooien
Sluiten