Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 7 apr 2019 / 15:54 uur

Elektriciteit in heel Soedan uitgevallen

In heel Soedan is zondagmiddag de stroom uitgevallen. Het ministerie van Elektriciteit en Water heeft geen verklaring voor de complete black-out van de energievoorziening, maar zei alleen dat ingenieurs en technici er alles aan doen de problemen zo snel mogelijk op te lossen.

In hoofdstad Khartoem gingen eerder op de dag opnieuw duizenden mensen de straat om te protesteren tegen president Omar al-Bashir. Veiligheidstroepen traden daartegen op met de inzet van traangas. Volgens artsen zijn zeker vier demonstranten om het leven gekomen. Ook zaterdag waren er protesten. Toen viel er, volgens een politiewoordvoerder, een dode.

Economische crisis

Een steeds grotere groep Soedanezen eist het vertrek van al-Bashir, die verantwoordelijk is voor de economische crisis en de stijgende prijzen. De president riep in februari wegens het verzet van de bevolking voor een jaar de noodtoestand uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Elektriciteit in heel Soedan uitgevallen
Sluiten