Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 3 apr 2019 / 14:22 uur

Duizend wetenschappers en docenten tegen Baudet

Meer dan duizend academici hebben een open brief tegen Thierry Baudet ondertekend. In de brief keren wetenschappers, docenten en onderzoekers van Nederlandse universiteiten, hogescholen en onderzoeksinstituten zich tegen de politicus.

Verontrust

Het gaat hard met de brief, maandag stond het aantal ondertekenaars namelijk nog op 750. De ondertekenaars zeggen „verontrust en gealarmeerd" te zijn over de recente activiteiten en uitspraken van de partijleider van Forum voor Democratie (FVD). Baudet beweerde dat „journalisten en universiteiten ons ondermijnen en kapotmaken". Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs) liet eerder al weten hem dit „zeer kwalijk" te nemen.

Ook wordt een breed gedeelde zorg over het zogenaamde meldpunt indoctrinatie uitgesproken in de brief. Dat meldpunt werd door FVD opgericht en is bedoeld om indoctrinatie in het onderwijs in kaart te brengen.

De initiatiefnemers van de brief zijn „blij met het geweldige aantal ondertekenaars dat zich in zo’n korte tijd gemeld heeft, maar wachten nog altijd op een duidelijke reactie van academische instituten."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Duizend wetenschappers en docenten tegen Baudet
Sluiten