Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 16 apr 2019 / 17:35 uur

Drukkerij Donald Duck vraagt faillissement aan

De drukkerij van grote Nederlandse tijdschriften als Elsevier, Donald Duck en Libelle, Roto Smeets, heeft faillissement aangevraagd. Dat meldt het moederbedrijf, Circle Media Group, in een persbericht.

Reorganisatie niet haalbaar

Eerder werd al bekend dat het moederbedrijf uitstel van betaling had aangevraagd voor Roto Smeets. Deze aanvraag was bedoeld om mogelijkheden tot reorganisatie te verkennen, stelt Circle Media Group. „Maar het werd al snel duidelijk dat dit niet haalbaar is."

Er werken zo’n 800 mensen bij Roto Smeets, dat vestigingen heeft in Doetinchem, Weert en Deventer. Circle Media Group zegt dat de financiële problemen een gevolg zijn van de omstandigheden in de Europese druksector.

Tijdschriften

Het is nog onduidelijk wat dit precies betekent voor het drukken van de tijdschriften. Dat is volgens Circle Media Group aan de curator.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Drukkerij Donald Duck vraagt faillissement aan
Sluiten