Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 16 apr 2019 / 08:36 uur

Drie lichtgewonden bij brand Notre-Dame

De brandweer meldde dinsdagochtend dat bij de verwoestende brand van de Notre-Dame in Parijs, naar bekend, drie mensen lichtgewond zijn geraakt. Het gaat om twee politieagenten en een brandweerman.

De structuur van de kathedraal is na negen uur van ‘bittere strijd’ bewaard gebleven, de belangrijkste kunstwerken konden worden gered. Het vuur in de wereldberoemde kathedraal brak maandagavond door nog onbekende oorzaak uit. De vlammen verwoestten kort voor Pasen het heilige gebouw, de dakspanten stonden in lichterlaaie.

Brand geblust

Inmiddels is bekend dat de brand helemaal is geblust. Een woordvoerder zei dat de brand zich heel erg snel verspreidde over de hele dakconstructie. Het gaat om een oppervlakte van circa 1000 vierkante meter.

Tal van prominenten hebben de brandweer geprezen, omdat die door moedig en kundig optreden zou hebben voorkomen dat het hele bouwwerk verloren ging. Dat dreigde te gebeuren toen de vuurzee ook een grote kerktoren bereikte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Drie lichtgewonden bij brand Notre-Dame
Sluiten