Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 3 apr 2019 / 10:34 uur

Drie arrestaties om witwassen en oplichting

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft in Breda, Huizen en Hoofddorp drie mannen gearresteerd van 29, 49 en 52 jaar op verdenking van witwassen en oplichting. Ook worden ze verdacht van beleggingsfraude met goud.

In verschillende steden zijn panden doorzocht, waarbij in totaal onder meer twaalf auto’s, sieraden, goud en zilver in beslag zijn genomen. Ook zijn wapens gevonden.

Afrikaanse goudmijn

De verdachten hebben sinds 2015 vermoedelijk in totaal ongeveer 50 miljoen euro ontvangen met de verkoop van beleggingsproducten onder de naam Forward Gold Sales. Daarbij konden klanten investeren in een goudmijn in Afrika. Slechts een klein deel van de ingelegde gelden werd daadwerkelijk geïnvesteerd in de goudmijn. De FIOD vermoedt dat het geld van nieuwe beleggers werd gebruikt om eerdere beleggers te betalen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Drie arrestaties om witwassen en oplichting
Sluiten