Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 2 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Dit weekend meer kans op zon en 16 graden

Nog heel even volhouden. Vanaf donderdag krijgen we droog en stabiel lenteweer. Vandaag en morgen nog even met een winterjas, maar in het weekend kunnen we weer het terras op!

16 graden

Dinsdag en woensdag kan er nog flink wat regen vallen, maar vanaf donderdag wordt het beter. „Donderdag is het met 10 graden nog vrij koel. Maar zaterdag en zondag kan de temperatuur weer oplopen tot 16 graden. Aan de noordkust is het wat koeler door een matige noordoostenwind. Het blijft waarschijnlijk droog.” zegt Matthijs van der Linden, Meteoroloog bij Weeronline. Na het weekend daalt de temperatuur weer naar een graad of 14. „In de ochtend heb je dan nog een winterjas nodig, maar later op de dag is het een stuk warmer en kan die jas open.”

Foto:ANP

Het kan nog gaan sneeuwen

Of het de rest van de maand zo mooi weer blijft is moeilijk te voorspellen. Vorig jaar begon de zomer ongeveer al in april, maar volgens de meteoroloog mogen we dit jaar niet klagen. „Het is pas april. In april kan het soms ook nog sneeuwen. Voor nu mogen we tevreden zijn met deze temperaturen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.