Metro
Metro Nieuws 14 apr 2019 / 17:54 uur

De warmste dagen van dit jaar tijdens paasweekend

Zet je tuinset maar vast klaar voor een zonovergoten paasbrunch: volgend weekend tikken we de 18 tot 21 graden aan. Tijdens Pasen (zondag 21 april en maandag 22 april) beleven we dan ook de warmste dagen van dit jaar, tot nu toe.

Het blijft het grootste deel van het paasweekend waarschijnlijk ook nog eens helemaal droog. Zo meldt Weeronline.

Mazzeltje!

Tijdens de paasdagen hebben we mazzel met het weer, gezien de kans op een zonnige pasen niet heel groot is. Weeronline keek naar de metingen die vanaf 1901 zijn gehouden. Daaruit blijkt dat de kans op een warme, zonnige én droge Pasen slechts 3,4 procent is. En de kans op 20 graden of meer? Die bedraagt 5,5 procent.

De warmste paasdagen zijn niet héél lang geleden, deze waren in 2011. Op Eerste Paasdag was het destijds 26 graden. Tweede Paasdag werd het 23,9 graden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De warmste dagen van dit jaar tijdens paasweekend
Sluiten