Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 29 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

De engste achtbaan ter wereld is geopend

Rollercoaster-freaks opgelet: een van ‘s werelds hoogste, langste en snelste achtbanen ever is geopend. En ja: dat is net zo eng als je zou denken.

The Yukon Striker

Het gaat om The Yukon Striker, die zich bevindt in Canada’s Wonderland. Als je benieuwd bent hoe je de achtbaan ongeveer ervaart, kun je een video bekijken die het themapark online heeft gezet.

The Yukon Striker gaat maar liefst 130 kilometer per uur, is in totaal 1105 meter lang en bereikt een hoogte van wel 75 meter. Mensen die erin durven te stappen, gaan vier keer over de kop tijdens een ritje van drie minuten en 25 seconden. Ze maken onder andere een lus van 360 graden.

90 graden

„Op de top van de achtbaan ervaar je drie seconden een kijkje van 90 graden naar beneden, waar je kijkt op de onderwatertunnel waar je daarna instort", vertelt Norm Pirtovshek, general manager van het pretpark.

Het is niet zomaar een achtbaan; wie de attractie betreedt wordt meegenomen in een verhaal waarin je teruggaat naar het jaar 1897, waar een stortvloed aan mannen en vrouwen naar het ongerepte noordwest Canada vertrokken, op zoek naar goud.

Alles bij elkaar

Deze achtbaan heeft alles bij elkaar, maar is net niet de langste, snelste of hoogste achtbaan ter wereld. Wil je de langste achtbaan meemaken, dan moet je naar Nagashima Spa Land voor de Steel Dragon, die maar liefst 2479 meter lang is. Op zoek naar snelheid? Reis dan naar Abu Dhabi voor Ferrari World, waar een achtbaan is die 240 kilometer per uur gaat. Kinga Ka is de hoogste achtbaan ter wereld van 139 meter hoogte: die staat in Six Flags in de VS.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.