Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 8 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

CoolCat is tot zeker het paasweekend open

Wil je nog snel wat kleding scoren bij de CoolCat? De winkels van de vorige maand failliet verklaarde kledingwinkelketen CoolCat blijven zeker tot het paasweekend open.

Eventuele doorstart

Wat er daarna gebeurt, hangt af van of er wel of niet een doorstart komt, laat de woordvoerder van CoolCat maandag weten aan NU.nl. Als er een doorstart komt, blijven sommige winkels langer open.

Volgens de woordvoerder is een eventuele doorstart nog „in onderzoek en voorbereiding". Er wordt momenteel met meerdere partijen gesproken. Pas ergens volgende week zal meer duidelijk worden, is de verwachting.

Faillissement

Op 18 maart vroeg winkelketen CoolCat faillissement aan. In totaal werken er in Nederland 1.180 mensen bij het concern. CoolCat heeft last gehad van de warme en lange zomer van 2018, de zachte winter hielp daarbij ook niet mee.

De winkels en webshop zouden nog wel „tot nader order" openblijven. Vorige week zijn de CoolCat-winkels nog beleverd met nieuwe kleding die al was ingekocht voor de voorjaarscollectie. De verkopen lopen best goed, aldus de woordvoerder. „Maar natuurlijk niet op hetzelfde niveau als vorig jaar."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.