Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 26 apr 2019 / 17:44 uur

Britse oppositieleider weigert diner met Trump

De leider van de Britse oppositiepartij Labour, Jeremy Corbyn, zei vrijdag dat hij een uitnodiging voor een staatsdiner met de Amerikaanse president Donald Trump heeft afgewezen. Het diner zal een van de hoogtepunten zijn van het bezoek van de Amerikaanse president aan Groot-Brittannië in juni.

„Theresa May zou de rode loper niet moeten uitrollen voor een staatsbezoek om een ​​president te eren die belangrijke internationale verdragen opzegt, de ontkenning van klimaatverandering steunt en racistische en vrouwenhaatdragende retoriek bezigt", zei Corbyn in een verklaring.

Assange

De linkse Labour-leider bekritiseert al lang het buitenlandse beleid van de VS en zei onlangs dat WikiLeaks-oprichter Julian Assange niet mag worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten, waar deze is aangeklaagd voor hacking.

Corbyn zei dat hij een ontmoeting met Trump zou verwelkomen „om alle interessante zaken te bespreken", maar dat het onderhouden van banden met Washington niet „de pracht en praal van een staatsbezoek" vereist. Trump zal Groot-Brittannië tussen 3 en 5 juni bezoeken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Britse oppositieleider weigert diner met Trump
Sluiten