Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 20 apr 2019 / 20:44 uur

Branden verhinderen treinen, veel motorongelukken

Meerdere branden langs het spoor hebben het treinverkeer gehinderd. Volgens ProRail reden op het traject tussen Eindhoven en Boxtel geen treinen vanwege een bermbrand bij Best. Het vuur is inmiddels geblust en het treinverkeer hervat.

Bij Winterswijk woedde zaterdagavond een heidebrand, waarbij veel rook vrijkwam. Daardoor reden er ook geen treinen tussen Winterswijk en Lichtenvoorde-Groenlo. Volgens de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland is ook hier de brand meester en gaan de treinen weer rijden. Een treinmachinist ontdekte het vuur en sloeg alarm.

Tussen Ede-Wageningen en Wolfheze gold een beperkte snelheid voor het treinverkeer omdat er meerdere bermbranden woedden. Ook hier zijn de branden gedoofd, meldde ProRail.

Motorongelukken

Door het mooie weer gingen ook veel motorrijders voor het eerst de weg op. Volgens de ANWB leidde dat tot de nodige ongelukken. „Motorrijders zijn dan vaak nog een beetje onwennig en zeker in combinatie met de extra verkeersdrukte rond Pasen kan dat tot gevaarlijke situaties leiden”, vertelt Heleen de Geest van de ANWB aan de NOS.

Onder andere bij Alkmaar, Alblasserdam, Eindhoven, Gorssel, Leiden en Sint-Oedenrode waren er ongelukken waar motorrijders bij waren betrokken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Branden verhinderen treinen, veel motorongelukken
Sluiten